zondag 9 april 2017

Booming Noord

Ja, zomers vandaag. Het werd de hele week al voorspeld. Ik ben niet zo'n tuinligger noch een strandhanger dus wat doe je dan? Mooi weer, water, pontje, ja, dat gaan we doen; we nemen het pontje naar Noord.
Wat een ontdekking.
Het begint al leuk wanneer je CS uitloopt en op het IJ kijkt. Is het iets kinderlijks, het vol overgave genieten van het pontje? Zondagmiddag, mooi weer, zorgt voor een overvolle pont. Eén overvolle pont? Nee, ze varen af en aan en af en aan. In drie minuten wordt je naar de overkant gebracht. Heerlijk op het water en prachtige oplichtende golfjes door het zonlicht.
Het plan was om het Mandelahuisje te bezoeken, maar helaas gaat dat pas per 1 mei open. We zijn er even langs gelopen. Eerlijk gezegd was de eerste indruk dat het veel kleiner is dan het op de website lijkt. Maar ik ga zeker nog een keer langs als het terras open is. Daarna gingen we terug weer over de sluisbrug die nu open stond. Ook al leuk om mee te maken. Zou dat nog steeds leuk zijn als je haast hebt of het regent en is koud? Nu was het in ieder geval echt leuk. Verder doorgelopen, terrasje gepakt op het Van der Pekplein. Nog even door de Tolhuistuin waar net niets te doen was toen wij er waren. De Tolhuistuin is ook een plek waar ik nog steeds niet was geweest hoewel het vaak mooie programma's heeft.

Ik moet zeggen: Noord is hip geworden. Een bijzondere plek met als een soort Twin Towers de oude Shelltoren met de griezelige schommel op het dakterras heel erg hoog in de lucht, en daarnaast de nieuwe woontoren Bmine die in juni opgeleverd gaat worden en waar ik op de 22e verdieping op familiebezoek ga komen, InshAllah. Geen straf om dan nog een rondje Noord te doen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten