vrijdag 23 januari 2015

Laptop top top

Dag en nacht zit ik aan mijn laptop, natuurlijk zijn er tussendoor ook wel tijden dat ik gewoon mijn leven lijd, los van het wereldwijde web. Ik moet bekennen: voordat ik ga slapen kijk ik altijd nog even of er een berichtje is van de allerliefste, en als dat er niet is blijf ik soms besluiteloos hangen om te zien of hij nog online komt. 's Ochtends gaat dat net zo, het eerste dat ik doe is checken of er die nacht nog mail is gekomen van mijn verre lief. En soms zijn we urenlang aan het chatten. Tsja, als dat je enige contactmogelijkheid is.
Daarnaast hou ik mijn eigen site, mijn weblogs en facebook- pagina's bij, en ik werk veel van mijn (aan- )tekeningen en ander kunstwerk uit op mijn laptop.

Het is dus helemaal niet zo gek dat er langzaam aan steeds meer uitvalt: De accu is al een tijd wijle, maar ach, hij kan nog op stroom. De CD/DVD speler en brander kan ik al lang niet meer gebruiken, dat maakte het lastig om programma's te herinstalleren na een crash enige tijd geleden. En nu de laatste tijd heeft hij nieuwe kuren, volkomen onverwacht valt het scherm uit en dan kan ik niets meer. Ik kan de laptop alleen op de harde manier uitzetten en tot nu toe komt het beeld weer terug wanneer ik hem daarna weer aan zet.

Maar hoe lang blijft hij nog mijn trouwe metgezel, en ik kan niet zonder op het moment. Ik wil niet zonder deurtje naar het wereldwijde web. Dus ging ik me oriënteren. Er zijn tegenwoordig heel veel tweedehands laptop verkopers. Redelijke prijzen, en misschien betrouwbaarder dan kopen bij een particulier?! De prijzen vielen me niet echt mee. De allergoedkoopste vond ik te mager, en de wat betere liepen gauw naar de €200.00 of meer.

Laptop Asus x58c nooit gebruikt dus gewoon nieuw. Om een lang verhaal kort te houden, ik heb twee weken geleden een mooie laptop via Marktplaats kunnen kopen voor een hele redelijke prijs. Natuurlijk blijft het een gok om via Marktplaats, dus van een onbekende een tweedehands laptop te kopen, maar het risico verklein ik meestal door van te voren een mailwisseling te voeren. Zo krijg je een indruk van een potentiële verkoper: Geeft hij/ zij uberhaupt antwoord?  Word je een beetje fatsoenlijk aangesproken? Heeft iemand verstand van zaken? Waarom wordt het betreffende item weggedaan? etc. 
Deze laptop was een Asus UL80VT-WX059V, 14" laptop met windows 7, 4 Gb intern en harde schijf van 500 gb. Ik heb hem opgehaald aan de andere kant van het dorp, en de verkoper en ik bleken elkaar zijdelings zelfs nog te kennen. Dat geeft een vertrouwd gevoel. Ik betaalde €125.00 en ben sinds die tijd bezig met herinstalleren, beetje extra schoonmaken etc. Leuk dus!
          En toen... zag ik deze week NOG een mooie aanbieding op MP...namelijk: Laptop Asus x58c nooit gebruikt dus gewoon nieuw. Een 17", en inderdaad heel schoon, want niet gebruikt. Niet te geloven toch zo'n mooi aanbod. En dus ging ik gistermiddag naar een aangrenzend dorp waar ik voor €100.00 nog een leuke laptop haalde.

Beetje overdreven? Misschien, maar nu kan ik rustig mijn documenten overzetten voordat de huidige laptop het definitief begeeft. Omdat ze alle drie van Asus zijn kan ik onderdelen verwisselen indien nodig. Dus... mijn vervanger staat klaar...en ik heb een leuk cadeautje voor iemand die binnenkort jarig is. 
Niet verder vertellen dus...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten