donderdag 9 oktober 2014

Mooie maan

Vannacht maakte ik deze vreemde foto's van een mooie maan. Vreemd omdat ik met een eenvoudig cameraatje uit de hand, zelfs met volle maan, nooit zoveel licht op een nachtfoto kreeg. Zelfs de straat ziet er heel anders uit dan anders.


Tijdens volle maan worden honden dol, katten houd je niet binnen, dalen de beurskoersen en bevallen er veel vrouwen. Ook zouden mensen tijdens volle maan korter slapen en meer seks hebben. Bij volle maan wordt de productie van het hormoon melatonine, dat ons slaperig maakt en gevoelig is aan licht, verstoord en volgens sommigen zou dit invloed hebben op onze dromen.

Slaap jij ook slecht met volle maan? Dat schijnt weer zo een typisch HSP dingetje te zijn. (HSP=> Hooggevoelige mensen) Tijdens volle maan kun je (onbewust) extra open staan voor energieën uit het collectief (on)bewustzijn. Je kunt dan bijvoorbeeld last hebben van onverklaarbare emoties, die emoties zijn van de mensheid als geheel. Volle maan: het heeft wel wat, vind ik, en met mij vinden en vonden vele oervolkeren dat ook.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten