zaterdag 9 juli 2016

Droomvallei Uitgeverij

Nog maar kort geleden ontdekte ik Droomvallei Uitgeverij in Breda. Wat een herkenning en wat een genot. Inmiddels heb ik, binnen een week, vier van hun heerlijke boekjes in huis.


https://www.droomvalleiuitgeverij.nl/

Dit zijn de eerste boekjes die ik in handen kreeg. Bij elk nieuw boekje ben ik nog enthousiaster over de Droomvallei; wie zou daar nou niet bij willen horen! Zoals er op de site staat, staat de Droomvallei voor:


Fijne boeken, ook over ingewikkelde onderwerpen
Van voorleesboeken over pesten tot dóórleesboeken over verslaving. En van tienerboeken over verlies tot creatieve boeken om zelf ontspannen te tekenen of te schilderen:  Droomvallei Uitgeverij is er in gespecialiseerd.

En even speciale aandacht voor  dit sympathieke project: 

Het boekje Jamil en Jamila. Jamil & Jamila is geschreven en geïllustreerd om op de scholen in de vluchtelingenkampen te gebruiken. De structuur en regelmaat die het schoolleven biedt, vermindert de kans op een blijvend trauma en zorgt voor een beter toekomstperspectief.
Het boek is zo geschreven dat het kinderen ondersteunt bij wat voor hen belangrijk is, zoals het leren en onthouden van hun eigen achternaam, de cijfers en de kleuren.

Dingen die voor kinderen in Europa heel vanzelfsprekend zijn, maar die zij zijn vergeten. Kinderen in Europa kunnen door het lezen van het boek meer begrip krijgen voor leeftijdgenootjes in de vluchtelingenkampen.
Dit boek is het eerste deel in een serie. Met de aankoop van dit boek worden de kinderen gesteund die slachtoffer zijn van de Syrische burgeroorlog. Voor elk verkocht exemplaar stelt Droomvallei Uitgeverij het volgende deel van deze serie gratis beschikbaar aan de kinderen in de vluchtelingenkampen.

Het boekje verschijnt in verschillende talen, en ik heb erg getwijfeld of ik het in het arabisch zou kopen, maar besloot het toch de Nederlandse versie (deel 2) aan te schaffen. Wat is het een leuk, mooi en leerzaam boekje, met extra info achterin. Een recept, tot tien leren tellen in het arabisch, info over Aleppo en Palmyra. Kortom, zo de moeite waard.
Voor ieder in Nederland verkocht boek doneert de uitgeverij een arabisch exemplaar  aan vluchtelingenkinderen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten