maandag 24 november 2014

Oude liefdes

Het is vreemd hoe een fenomeen als Google oude liefdes weer tot leven roept.

Vanavond keek ik naar het programma Memories op de televisie. Het is een programma waarin mannen en vrouwen herenigd worden met oude liefdes, vaak van zo'n twintig, dertig jaar geleden.
Het is fascinerend hoe de oude geliefden steevast zeggen: "Je bent niets veranderd'.

Oude liefdes...
Hoe zou het ze zijn vergaan? Zijn ze gelukkig geworden en bracht het leven wat ze er van verwachtten?
Ik open Google en ik zoek...
Die wilde ongrijpbare jongen die mijn wereld op zijn kop zette, tot mijn verbazing woont hij nog steeds in dezelfde stad en ik zie dat hij zijn hele leven één baan heeft. Ik ben verbaasd. Ik zie foto's van zijn kinderen, en dan opeens zie ik zijn hoofd. Ik herken zijn ogen en ik herken de houding van zijn hoofd. Hij is grijs en zwaarder, net als ik nu. Vooral die houding van zijn hoofd roept oude tijden terug. Goh...

Een andere oude liefde. Ik herinner me opeens dat we samen naar de film gingen en dat ik een fluwelen hippiehesje droeg. Heel lang heb ik dat hesje bewaard omdat zijn vingerafdrukken in het fluweel vereeuwigd waren...totdat ik hem een keer betrapte met een ander meisje, toen gooide ik het hesje weg. Jaren later toen ik het weekend thuis bij mijn moeder was, fietste ik door een lange statige laan langs een grote kerk. Er was een trouwerij gaande, en ja, je snapt het al, toen ik beter keek zag ik dit vriendje met hetzelfde meisje. Ze stonden daar te trouwen.

Google... ik zoek nog wat namen: Hee, hij is nauwelijks terug te vinden online, oh en hij is heel actief op de sociale media. De een is oud en grijs en de ander ziet er nog heel fris en fruitig uit. Mannen, jongens eigenlijk, die ooit een min of meer belangrijke rol in mijn leven spelen en die ik zonder Google nooit meer had teruggezien. Oude liefdes...

Ach, geef mij mijn nieuwe liefde! De beste van allemaal, misschien wat verder weg maar zooo de moeite waard, De man, mijn man, voor wie ik geen Google nodig heb om hem te vinden. Als het aan mij ligt wordt hij nooit een oude liefde maar blijven we altijd elkaars nieuwe liefde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten